0830AM – 1700PM

Jumaat – Ahad

+60189571058

Suis Media Studio ( 002942968-T )

40170 Shah Alam, Selangor

0830AM – 1700PM

Jumaat – Ahad

+60189571058

Suis Media Studio ( 002942968-T )

40170 Shah Alam, Selangor

Pengiklanan Secara Percuma. Possible or Impossible?

Ketahui Cara Iklan Bisnes Secara Percuma dan Sebanyak Mana yang Anda Mahu.

Persoalan?

Adakah Sesuatu Yang Mustahil Untuk Mengiklankan Produk/Khidmat Bisnes Tanpa Perlu Sebarang Kos Ringgit?

Iklan Bisnes Secara Percuma

         Ini merupakan suatu berita baik kepada pemilik bisnes yang mahu memasarkan produk/khidmat  mereka. Pengiklanan secara percuma adalah possible untuk dilakukan. Melalui pemilikan platform digital persendirian, pemilik bisnes hanya perlu memastikan huraian atau penerangan mengenai produk/khidmat mereka menepati kriteria pilihan page yang akan dikeluarkan oleh Google untuk setiap frasa kata khusus yang diisi oleh pelanggan.

          Kriteria 13 merupakan perkara yang mesti dipenuhi untuk huraian mengenai produk/khidmat anda terpapar di Google. Kriteria ini akan membantu Google untuk memilih dan memaparkan hasil carian pelanggan.

          Selain dari Kriteria 13, Google juga turut menapis hasil maklumat dan huraian yang paling releven untuk dipaparkan. Jadinya, penting untuk pemilik platform digital persendirian menyediakan info maklumat/huraian yang paling tepat berdasarkan frasa kata yang dipilih. Jika tidak, apa yang anda lakukan ibarat mencurahkan air ke daun keladi.

Kedudukan di Google Mempengaruhi Keberkesanan Iklan Bisnes Secara Percuma

          Kekerapan kunjungan daripada pelanggan turut menjadi faktor dalam tangga urutan page yang di paparkan oleh Google. Apabila kadar kunjungan daripada pelanggan tinggi, ianya membawa erti page maklumat yang telah disampaikan releven kepada carian pelanggan dan akan meningkatkan tangga kedudukan page.

          Sekiranya page anda sudah berada di halaman pertama hasil carian di Google, maka ini yang SUIS maksudkan dengan iklan bisnes secara percuma. Pengiklanan percuma yang terbaik adalah apabila maklumat/huraian yang anda hasilkan berada di laman hasil carian yang pertama dan duduk di tangga yang paling atas. Menarik bukan?

Mungkin anda tertanya mengapa perlu untuk page anda berada di halaman yang pertama?

          Jawapannya mudah, hasil kajian umum menunjukkan bahawa pelanggan di internet hanya akan melihat pada sehingga halaman yang ke-3 sahaja apabila ingin mencari maklumat dan akan menukar ke frasa carian yang lain sekiranya gagal menemui apa yang mereka mahukan.